Kast

I onsdags, när jag skulle gå hem från jobbet plockade jag med mig ett äpple ur fruktkorgen. Det är inget jag brukar göra, men just den dagen hade jag missat lunchtiden och skippade sedan lunch helt för att istället få åka tidigare. Därför tog jag äpplet.

När jag vandrade till tunnelbanan och hade närmat mig äpplets skrutt-stadie började jag fundera på vad jag skulle göra av den. Alternativen var att kasta den i en skräpkorg eller i naturen, bland träd, burkar och gräs. Lite längre fram, vid en korsning i gångvägen fanns det både buskar, träd och en skräpkorg. Jag tänke att i fall jag kastar skrutten mot papperskorgen och missar så hamnar den bland buskarna och ingen kommer att bry sig, och så fick det bli.

Jag när befann mig tre meter från korgen gjorde jag en snabb och självsäker kaströrelse mot papperskorgen, och träffade rakt i en av dess två öppningar. Öppningar med en area av inte mycket mer än tre kvadratdecimeter. Jag gick lugnt vidare som om ingenting hade hänt.

Det hade varit roligt att se hur de bakom mig, om de ens märkt något, reagerade på kastet. Lite imponerade borde väl någon ha blivit, för det hade åtminstone jag.

1 thought on “Kast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.